• 1

Parochieraad

De parochieraad bestaat uit vertegenwoordigers van alle buurtverenigingen in Schimmert en een afvaardiging van het parochiecomite. Ze overleggen over zaken m.b.t. de kerk, geven advies aan het parochiecomite, regelen zaken tussen de kerk en de buurten of organiseren incidentele acties. Tevens begroeten leden van de parochieraad de nieuwkomers in ons dorp en verschaffen hen gegevens van de parochiegemeenschap (o.a. de parochiegids).

Leden van het parochiecomite en/of Pastoor brengen indien gewenst een bezoek.

Wat doet de Parochieraad in Schimmert?

De raad komt een viertal keer per jaar bijeen om te overleggen en advies te geven over praktische zaken binnen de parochie. Bij praktische zaken kunt u denken aan afstemming van kerkdiensten en andere uitvoeringen in en rond de kerk. Bij advies gaat het om afstemming met het kerkbestuur over het gebouw en haar inrichting, de begraafplaats en over bijzondere acties in en rond de kerk.

De leden van de Parochieraad die een buurtgenootschap vertegenwoordigen, doen verslag van de activiteiten in hun buurt, brengen problemen naar voren die binnen een buurt bestaan, toetsen de haalbaarheid van nieuwe ideeën en proberen te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Van elke bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Dit wordt gedeeld met de besturen van de buurtverenigingen en het parochiecomite.

De Parochieraad kent daarnaast tevens eigen activiteiten. Zo organiseert zij:

  • Kerstacties bestemd voor o.a. de aankleding van de kerstgroep, het aanbrengen van verlichting in de toren en het herstel en onderhoud van kunstwerken in de kerk;
  • De samenstelling van een jaarkalender met een overzicht van alle activiteiten en algemene evenementen, zowel van de kerk als van de verenigingen binnen de parochie;
  • Een begroeting van nieuwkomers in de parochie waarbij zij ervoor zorgt dat de actuele parochiegids met alle relevante informatie over de parochiegemeenschap overhandigd wordt.

Als Parochieraad hopen wij zeer op uw bijdrage in het versterken van ons gemeenschapsleven rondom onze kerk en gaat graag met u in overleg!

U kunt ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Momenteel omvat de Parochieraad de volgende leden.

Namens het Parochiecomite:


Kapelaan Charles Leta s.m.m.
Kapelaan Stefan Musanai s.m.m.

Namens Buurtvereniging De Bies:

vacature

vacature

Namens Buurtvereniging Gekruus:

Dhr. Sef Kuipers
Mevr. Paula Thewessen

Namens Buurtvereniging Groot Haasdal:

Mevr. Margriet Timmers

vacature

Namens Buurtvereniging Hoofdstraat:

Dhr. Pascal Eurelings
vacature

Namens Buurtvereniging Jong & Oud:

Dhr. Huub Meertens (secretaris)
Dhr. Mark Soons

Namens Buurtvereniging 't Kirkeveldsje:

Mevr. Elly Eurelings
Mevr. Truus Tekstra

Namens Buurtvereniging Klein Haasdal:

Mevr. Lenie Bouwens
Mevr. Inge Schnellings

Namens buurtvereniging Oensel:

Mevr. S. Bougie (voorzitter)
vacature

Namens buurtvereniging de Put:

Mevr. Paula Custers
Dhr. Guus Eijssen

Namens buurtvereniging Roosebeek:

Dhr. J. Huntjens
Mevr. M. Lemmens-Logister


 

Pastorie

Montfortstraat 2
6333 BL Schimmert
045 - 404 1227

Klooster

Montfortanen Schimmert
(Saint Marie)
045 - 404 8111

 

Kapelaans

Pater Stefan Musanai s.m.m.
Pater Charles Leta s.m.m.

Links