parochie
openingstijden
vieringen
Sacramenten
pastoor
contactinformatie
belangrijke adressen
copy voor het parochieblad
geloofsgemeenschap
algemeen bestuur
kerkbestuur
parochieraad
liturgie
koren(rooster)
catechese
diaconie
werkgroepen
financiŽn
rekeningnummers
stipendia en kosten
kerkbijdrage
ANBI registratie
Deze website bevat altijd de meest actuele informatie over de parochie. Daarnaast is de informatie die u ook in de parochiegids kunt vinden, hier te raadplegen.
Opmerkingen over of aanvullingen op de site kunt u sturen naar
info@st-remigius.nl
Welkom op de website van Parochie St. Remigius te Schimmert!

De parochie van St. Remigius is gelegen in het midden van het heuvellandlandschap in de driehoek Maastricht, Heerlen en Sittard. Boven op de berg is het dorp tot over de landsgrenzen vanuit alle windrichtingen zichtbaar. Wie ooit naar Schimmert kwam of nog zal komen heeft of zal dit aan den lijve kunnen ervaren. De hoge, recht oprijzende toren van de kerk staat als een baken op het plateau van Schimmert. Van heinde en verre is hij zichtbaar samen met zijn kleinere tweelingbroer de watertoren.

Sinds 1926 wordt aan de voet van die kerktoren het geloof van die gemeenschap beleefd in vieringen, feesten, herdenkingen enz. Een geloof dat de jaren door zijn weg heeft moeten zoeken en ook nu nog nieuwe wegen zal moeten gaan. Over dat geloof en haar mensen gaat deze site. We wensen u alle goeds toe en moge deze site u geven wat u zoekt.

Van harte welkom!!!
Gouden priesterfeest pastoor J. van Oss s.m.m.

De heuglijke feiten dat onze pastoor op 4 maart 2017 zijn gouden priesterfeest en op 6 juli 2017 zijn 80ste verjaardag heeft gevierd, hebben we niet ongemerkt voorbij laten gaan!

Pastoor John van Oss s.m.m. is op 6 juli 1937 geboren in Druten. Na het doorlopen van de lagere school aldaar kwam hij in 1950 naar Schimmert om het Klein Seminarie van de Montfortanen te volgen. Op 4 maart 1967 is pastoor in Oirschot tot priester gewijd en op 1 april 1967 heeft hij in Druten zijn Eerste H. Mis opgedragen.

De viering van dit jubileum heeft plaatsgevonden rond Hemelvaart met plechtige eucharistievieringen in Genhout en Schimmmert en een hartverwarmend en druk bezocht feest op locatie hoeve Printhagen, gelegen in het buitengebied tussen Schimmert en Genhout en daadwerkelijk een ontmoetingsplek voor iedereen gebleken.

De kerkbesturen van Genhout en Schimmert.
nieuws
vóórinschrijving kerststallenboek
bestel nu!
actuele informatie
Kerkbalans 2016
parochieblad
evenementenkalender
Kerststallendorp Schimmert
historie
ontstaan parochie
kerkgebouw
foto albums
Kruisen en Kapellen
slechtvalken in de toren
gastenboek
het gastenboek van de parochie
links
links naar andere websites
Parochie Sint Remigius
Montfortstraat 2
6333 BL Schimmert
Tel. 045 - 404 1227
E-mail: info@st-remigius.nl