parochie
openingstijden
vieringen
Sacramenten
pastoor
contactinformatie
belangrijke adressen
geloofsgemeenschap
algemeen bestuur
kerkbestuur
parochieraad
liturgie
koren(rooster)
vieringenoverzicht 2021
catechese
diaconie
werkgroepen
financiŽn
rekeningnummers
stipendia en kosten
kerkbijdrage
ANBI registratie


Parochie Sint Remigius
Montfortstraat 2
6333 BL Schimmert
Tel. 045 - 404 1227
E-mail: secretaris@st-remigius.nl
CORONA VIRUS
Volgens de geldende maatregelen mogen er bij een eucharisteviering maximaal 30 kerkgangers aanwezig zijn. Daarnaast worden zij dringend geadviseerd een mond- en neuskapje te dragen. Om het aantal bezoekers niet te overschrijden, verzoeken we u om u aan te melden als u een kerkdienst wilt bijwonen. Dit kan telefonisch, op dinsdag of donderdag tussen 19 en 20 uur op het nummer van de pastorie - 404 1227.
Het kerkportaal is overdag wel gewoon open.

Een overzicht van eucharistievieringen op TV en internet, vindt u op de website van het bisdom.

Aan alle parochianen en inwoners van Genhout, Hulsberg en Schimmert.

In de Beleidsbrief oktober 2020 heeft bisschop Harrie Smeets van het bisdom Roermond nogmaals benadrukt, dat in Limburg alle parochies uiterlijk eind 2021 deel dienen uit te maken van een zogenaamd samenwerkingsverband. De kerkbesturen van de parochies Sint-Remigius-Schimmert en Sint-Hubertus-Genhout zijn eerder bijeengekomen om hierover met elkaar van gedachten te wisselen. Op advies van de hiervoor gevormde stuurgroep is er onlangs ook toenadering gezocht bij het kerkbestuur van de St. Clemensparochie in Hulsberg om dit samenwerkingsverband te versterken. Op de hiervoor georganiseerde bijeenkomst hebben de voltallige kerkbesturen van deze drie parochies zich unaniem uitgesproken om de mogelijkheden in deze te onderzoeken en ons ten volle in te zetten om tot een positief resultaat te komen. Wij zullen u als parochianen en inwoners van Genhout, Hulsberg en Schimmert op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen en vorderingen in dit proces en hopen eind dit jaar een visie tot samenwerking te kunnen presenteren.

Kerkbestuur parochie Sint-Hubertus-Genhout.
Kerkbestuur parochie Sint-Clemens-Hulsberg.
Kerkbestuur parochie Sint-Remigius-Schimmert.

Welkom op de website van Parochie St. Remigius te Schimmert!

De parochie van St. Remigius is gelegen in het midden van het heuvellandlandschap in de driehoek Maastricht, Heerlen en Sittard. Boven op de berg is het dorp tot over de landsgrenzen vanuit alle windrichtingen zichtbaar. Wie ooit naar Schimmert kwam of nog zal komen heeft of zal dit aan den lijve kunnen ervaren. De hoge, recht oprijzende toren van de kerk staat als een baken op het plateau van Schimmert. Van heinde en verre is hij zichtbaar samen met zijn kleinere tweelingbroer de watertoren.

Sinds 1926 wordt aan de voet van die kerktoren het geloof van die gemeenschap beleefd in vieringen, feesten, herdenkingen enz. Een geloof dat de jaren door zijn weg heeft moeten zoeken en ook nu nog nieuwe wegen zal moeten gaan. Over dat geloof en haar mensen gaat deze site. We wensen u alle goeds toe en moge deze site u geven wat u zoekt.

Van harte welkom!!!


Deze website bevat altijd de meest actuele informatie over de parochie. Daarnaast is de informatie die u ook in de parochiegids kunt vinden, hier te raadplegen.
Opmerkingen over of aanvullingen op de site kunt u sturen naar
secretaris@st-remigius.nl
nieuws
Download het boekje van de communiemis van pinksterzondag 23 mei of het boekje van de communiemis van zondag 2 mei als aandenken. Een afbeelding van de kaft (2 mei) vindt u hier.

De evenementenkalender is bijgewerkt - nu voorzichtig weer zaken gepland worden, vindt u hier weer alle (voorlopige) activiteiten en data terug.
Kerkbalans is een landelijk thema over financiŽn van parochies. Meer informatie over deze actie vindt u hier. Laat blijken dat uw kerkgemeenschap u dat waard is en steun uw parochie. Bedankt!
actuele informatie
parochieblad
copy voor het parochieblad
evenementenkalender
kanaal van de parochie
Kerkbalans
Kerststallendorp Schimmert
historie
ontstaan parochie
kerkgebouw
Kerststallenboek "Ik ben de stal"
foto albums
Kruisen en Kapellen
slechtvalken in de toren
gastenboek
het gastenboek van de parochie
links
links naar andere websites